Word in 10 stappen de baas over je energieverbruik met een Powerland BESS

in de Categorie: Batterijopslag

Word in 10 stappen de baas over je energieverbruik met een Powerland BESS

In een tijd waarin energiekosten fluctueren en duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het optimaliseren van je eigen energieverbruik een slimme zet. Met de geavanceerde Battery Energy Storage System (BESS) van Powerland kun je je energieverbruik maximaliseren, kosten besparen en een snelle Return on Investment (ROI) realiseren. Door je eigen opgewekte energie efficiënt te gebruiken, verminder je niet alleen je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, maar verlaag je ook je energierekeningen aanzienlijk.

In deze blog nemen we je stap voor stap mee door het proces om een Powerland BESS te integreren in jouw bedrijf. Ontdek hoe je in tien eenvoudige stappen de baas wordt over je energieverbruik, kosten bespaart en snel rendement behaalt met een Powerland BESS.

1. Contactaanvraag

Neem contact op met Powerland via ons contactformulier, telefoon (+32 57 69 01 05) of info@powerland.be om je interesse kenbaar te maken. Geef basisinformatie zoals je naam, adres, en een korte beschrijving van je energievraagstuk.

2. Kennismakingsgesprek

Één van de Powerland vertegenwoordigers zal je contacteren voor een gesprek waarin we je energiebehoeften bespreken. Tijdens het gesprek worden je huidige energieverbruik, doelstellingen en eventuele specifieke wensen besproken. 

3. Eerste prijsraming

Ontvang een globale kostenindicatie voor de installatie van een Powerland BESS op basis van de informatie uit het kennismakingsgesprek. Samen met de vertegenwoordiger kan je de prijsraming doornemen en vragen stellen over de verschillende componenten en kostenposten in de offerte.

4. Analyse kwartierverbruik en simulatie ROI

Powerland analyseert je kwartierverbruik en maakt een simulatie van de Return on Investment (ROI). Met deze data kunnen we een nauwkeurige analyse maken en de economische haalbaarheid berekenen.

5. Plaatsbezoek

De project lead komt bij je langs om de situatie ter plaatse te beoordelen. Zorg ervoor dat de technicus toegang heeft tot de relevante delen van je bedrijf. Dit bezoek helpt bij het verfijnen van de technische details en kosten.

6. Vergunningen, subsidies en netstudie

Aanvragen van de benodigde vergunningen en subsidies, en uitvoeren van een netstudie. Werk samen met Powerland om alle benodigde documenten voor de vergunningen en subsidies te verzamelen. De netstudie zorgt ervoor dat de BESS-installatie veilig en compatibel is met het elektriciteitsnet.

7. Engineering en technisch plan

Opstellen van een gedetailleerd technisch plan en engineering van de installatie. Powerland’s engineeringteam maakt een volledig technisch plan, inclusief schematische tekeningen en specificaties van de installatie. Bespreek dit plan en geef je akkoord.

8. Definitieve prijsraming

Ontvang een definitieve prijsraming op basis van het technische plan en alle voorgaande stappen. Review de definitieve offerte en bespreek eventuele laatste aanpassingen of vragen met Powerland. Geef je formele goedkeuring voor de prijsraming en de voorwaarden.

9. Installatie, elektrische aansluiting, activatie

De BESS wordt geïnstalleerd, aangesloten op het elektrische systeem en geactiveerd. Zorg ervoor dat Powerland’s installatieteam toegang heeft tot de benodigde ruimtes en voorzieningen. De installatie omvat zowel de fysieke installatie als de softwarematige configuratie van het systeem.

10. Keuring, monitoring en optimalisatie

Uitvoeren van een officiële keuring en opstarten van monitoring en optimalisatie van het systeem. Powerland plant voor jou de keuring met de bevoegde instantie en zorgt ervoor dat alle vereiste documenten en certificaten aanwezig zijn. Maak kennis met de monitoringtools en leer hoe je het systeem kunt optimaliseren voor maximaal rendement.

That's it! Neem vandaag nog contact op.

Ben je klaar om de controle over je energieverbruik te nemen en te profiteren van kostenbesparingen en een snelle ROI met een Powerland BESS? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!

Onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden naar een efficiënter en kosteneffectiever energiebeheer. Vul ons contactformulier in op de website, mail ons op info@powerland.be of bel ons op +32 57 69 01 05 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.