Powerland en de toekomst van heavy e-transport

in de Categorie: Laadpalen

Powerland en de toekomst van heavy e-transport

Powerland en de Toekomst van Heavy E-Transport: Het Totale Energieplaatje

De transportsector ondergaat een ingrijpende verandering met de groeiende trend naar elektrificatie. Vrachtwagens en bussen maken de overstap naar elektrische aandrijving, gedreven door de noodzaak om emissies te verminderen en operationele kosten te verlagen. Powerland staat als pionier in deze sector centraal door geavanceerde laadoplossingen te bieden. Dit artikel belicht de belangrijkste ontwikkelingen, projecten en toekomstperspectieven van elektrische transportoplossingen, en benadrukt tevens de integratie met het totale energieplaatje van locaties.

De Elektrificatietrend in Transport: Elektrificatie in transport groeit snel. Voortgang in batterijtechnologie en striktere regelgeving voor emissiereductie stimuleren de acceptatie van elektrische vrachtwagens en bussen. Studies voorspellen een aanzienlijke groei van het aantal elektrische voertuigen in de komende jaren.

Voordelen van Elektrisch Transport:

  • Milieuvoordelen: Elektrische voertuigen stoten geen schadelijke gassen uit, wat bijdraagt aan een schonere lucht en vermindering van CO2-uitstoot.
  • Economische voordelen: Lagere brandstofkosten en minder onderhoud zorgen voor aanzienlijke besparingen op lange termijn.
  • Regelgevende druk: Strengere milieuregels stimuleren de overstap naar elektrische voertuigen.

Total Cost of Ownership (TCOO) van E-Transport: TCOO is cruciaal bij het evalueren van de kosten en baten van elektrisch transport. Volgens een rapport van het International Council on Clean Transportation (ICCT) zijn elektrische vrachtwagens op lange termijn de voordeligste optie in Europa, dankzij lagere brandstofkosten, minder onderhoud en subsidies.

Powerland's Projecten: Powerland loopt voorop in de ontwikkeling en implementatie van laadoplossingen voor zware elektrische voertuigen. Hun projecten dragen bij aan het totale energieplaatje van locaties door integratie met:

  • Zonnepanelen: Voor hernieuwbare energieopwekking.
  • Batterijopslag: Voor energiebeheer en -opslag.
  • Middenspanningscabine: Voor efficiënte stroomdistributie.
  • Slimme sturing: Voor geoptimaliseerd energieverbruik.

Voorbeeldprojecten zijn onder andere:

  • Storex Real Estate – Wevelgem: Nieuw e-truck laadstation met 4 x 300 kW en 2 x 150 kW Alpitronic snelladers.
  • Voeders Denys – Decadt – Oostnieuwkerke: Laadplein met 6 x 300 kW opladers van Alpitronic en 16 x 22 kW laadpunten.
  • Group Van Vooren – Zelzate: Installatie van Alpitronic DC-lader met 2 x 300 kW vermogen, 40 x 22 kW laadpunten en zonne-energie integratie.
  • Autobussen Parmentier – Waregem: Oplaadinfrastructuur voor elektrische bussen met een 600 kW Kempower CPU en 8 DC snellaadpunten.
  • Van Hoorebeke / Coachpartners – Maldegem: Laadstations voor touringcars met een HSC van 2000 kVA, 3 x 600 kW Kempower CPU en 24 DC snellaadpunten en 8 AC-laadpunten voor het personeel.
  • IVECO – Maenhout – 5 vestigingen: Uitgebreide EV-laadinfrastructuur met 150 kW DC lader van Alpitronic en 6 x 22 kW laadpunten.
  • Keolis Neder-Over-Heembeek: Specifieke oplaadoplossingen voor heavy traffic, waaronder een 1800 kW CPU en 28 DC snellaadpunten van Kempower.

Ontdek al onze realisaties

 

Samenwerking met Gecertificeerde Merken: Powerland werkt samen met toonaangevende merken zoals Kempower, Alpitronic en Ekoenergetyka om hoogwaardige en betrouwbare laadoplossingen te leveren die zijn afgestemd op de behoeften van zware voertuigen.

What's next?

Het aantal elektrische vrachtwagens en bussen op Europese wegen zal uiteraard blijven groeien.
Dit d​​​​​oor de voortdurende technologische vooruitgang en investeringen in laadinfrastructuur. 
Powerland vervult hierin een essentiële rol met onze geavanceerde laad- en energieoplossingen.

Wil je ontdekken hoe Powerland uw bedrijf kan ondersteunen bij de overstap naar elektrisch transport?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.